Минерална вода

Всичко за водата и защо трябва да пием минерална вода за да сме здрави.
тел. за поръчки - 088 880 44 97

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

Минерали във водата

Известен е факта, че 70% от органите ни в тялото са във водна среда, която има нужда от подсилване и ежедневни грижи. Това може да стане само с правилен и достатъчен прием на вода.

Различните видове води обаче и незнанието могат да ни лишат от полезните и жизнено важни за организма минерали.

Така например е важно да помним, че в състава на минерална вода има всички онези минерали, които са нужни за здравето ни. Така например в голямата група от минерали спадат желязо, натрий, калий, калций, магнезий, фосфор, хлор.

Много семейства избират да пречистват питейната чешмяна вода, но с отстраняване на вредните микроби от нея те премахват и полезните вещества. По този начин лишават организма си от полезните минерали.

Това налага редовен прием или изграждане на режим за консумация на минерална вода, която е богата на всички споменати минерали.

Предимствата на минералната вода не се изчерпват до тук. Истина е, че всяка една съставка от минералите в нея спомага правилната функция на дейностите на организма ни. Така например калцият е изключително важен за хора предразположени към алергии и изградили непоносимост към лактозата в млякото. Поради неспособността да го приемат в ежедневния хранителен режим, минералната вода е уместен вариант да набавя нужната доза.

Калцият намалява и редица проблеми с костите, осезаемо при жени в менопауза или у подрастващи тийнейджъри.

Минералите в състава на водата спомагат и редица заболявания по сърдечносъдовата система, като понижават кръвното налягане и намаляват риска от сърдечни заболявания. Някои от минералите спомагат за сваляне нивата на холестерол в организма.

Като заключение на краткото изложение за ползите на минералния състав на водата ще добавим, че тя е в пъти по-полезна, здравословна, качествена от дестилираната вода. Последната, от които е лишена от минерален състав, поради множеството химикали разтворени, за да убият вредните микроби.

Минералния състав на бутилираната вода е от значение за всеки човешки организъм.