Минерална вода

Всичко за водата и защо трябва да пием минерална вода за да сме здрави.
тел. за поръчки - 088 880 44 97

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

Газирана минерална вода

Много хора поставят под въпрос истинското въздействие на минералната вода за техния организъм. Това идва от методите, по които се добива минерална вода и от последващата преработка. Натуралната вода съдържа минерали, които се откриват само в природата. Минералната вода се разделя на няколко основни вида, в зависимост от състава и начина на добив.

Един от най-предпочитаните и препоръчвани от специалисти видове е газираната минерална вода. По света съществуват много извори, където може да бъде добита газирана минерална вода. Тя е предпочитана, не само заради вкусовите си качества, но най-вече заради положителния ефект, който има при нейната постоянна употреба върху здравето на хората.

Газираната минерална вода се добива от подпочвени води, като обикновено съдържа калций, магнезий, калий и натрий. Някои видове съдържат дори хром, мед, цинк, желязо, манган, селен и други важни минерали. Минералната вода е най-добрият източник на минерали във всекидневната диета на хората. Повечето марки бутилирана минерална вода имат много малко или почти никакво минерално съдържание.

Изследване показа, че пиенето на газирана минерална вода може да помогне за намаляване на липопротеините с ниска плътност - така нареченият "лош" холестерол, както и да увеличи на липопротеините с висока плътност. Вестник Джърнъл Нутришън направи това изследване сред група жени през 2004 г., които бяха помолени да пият поне по 1 литър минерална газирана вода всеки ден в продължение на месец. Изследователите заключават, че резултатите от проучването може да се дължи на наличието на натрий, който се съдържа в газираната минерална вода.

Освен всичко друго употребата на газирана минерална вода води до укрепването на костите. За хората, които са алергични към лактозата, минералната вода може да предложи добър източник на калций. Изследвания, публикувани в Osteoporosis International през 2000 г. установиха, че усвояването на калций от богатата на калций минерална вода е сравнимо, а в някои случаи дори е по-успешно  от приемането на млечни продукти.