Минерална вода

Всичко за водата и защо трябва да пием минерална вода за да сме здрави.
тел. за поръчки - 088 880 44 97

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

Разлики в бутилираните води

Водите на планетата идват от много места, така питейната вода, която слагаме на трапезата си може да има различен вид, съдържание и състав, а в резултат на него се определят и много от качествата й.

Така например минералните води, съществуват от хилядолетия насам. С годините те са се зараждали в земните недра, а днес достигат до нас, богати на високи съдържания на минерали. Сред познатите ни минерални води са имената на големи минерални центрове в България. Такива са – Банкя, Хисаря, Девин, Горна Баня, Торн спринг. Тяхната обща минерализация се отчита като най-висока за употребяваните марки води и варира в диапазон от 200 и до 450 мг/л.

Сред изворните води, които са по-нови, в смисъл, че не са преминали през еволюцията на минералната вода и за разлика от нея се добиват на много по-малка дълбочина в земната повърхност са бутилките познати на пазара у нас с розов етикет. Тяхната минерализация достига 82 мг/л и има ниски съдържания на натрий/сол. Те варират от 5,4 мг/л и при норма от 200 мг/л. Изворната вода е най-предпочитана и препоръчвана за прием от бебета, поради ниските натриеви нива. Тя се препоръчва и за прилагане на диети, а така се избягва излишното задържане в организма.

За разлика от споменатите два типа води, трапезната вода може да има различни минерализации, според източника си на добив и обработка. Докато изворната и минерална вода са натурални и с ясен географски произход, който бива обозначен на етикета, то трапезната вода може да идва от всякакви източници.

Чешмяната вода е типичната трапезна вода. Тя бива филтрирана и обработвана с хлор. Последното се прави, с цел обработка, премахване и дезинфекциране срещу всякакви микроби и микроорганизми. Тук не се изпуска факта, че тя е преминала много километри по водопреносната система и е променила състава си според тръби и водоеми. На места е престоявала и това налага така стриктната й обработка. В някои региони чешмяната вода е твърда и по-ниско минерализирана.