Минерална вода

Всичко за водата и защо трябва да пием минерална вода за да сме здрави.
тел. за поръчки - 088 880 44 97

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

Ползи от минералната вода

Безспорно без да пием вода не можем да живеем и да поддържаме тялото си, но съвсем не е без значение  и това каква вода консумираме.

Много хора предпочитат бутилираната минерална вода, защото тя е с ясен произход, високо качество и много полезно съдържание. Освен, че утолява жаждата и ни прави по-жизнени, минералната вода доставя на организма така важните сулфати, натрий, флуорид, микроелементи и пр. лечебните свойства на минералните води са се използвали от най-древни времена. Хората са забелязали благотворното действие на водата върху техният организъм и кожата на тялото. Поради различния химичен състав, отделните видове минерални води имат различно действие над човешкия организъм и в зависимост от оплакванията на пациентите, се препоръчват или забранява приема на даден вид минерална вода.

 

Балнеологичните качества на минералните води привличат туристи от цял свят в нашата страна като най-големите балнеологични курорти у нас са Велинград, Банкя, Хисар, Нареченски бани, Поморие.

Според специалисти в нашата страна има почти всички познати видове минерални води по света. Това безспорно е изключително природно богатство и ние не само трябва да се гордеем с него, но и да го опазим. Над 75 % от минералните извори у нас са топли, а общитя брой на изворите, от които блика лечебната вода са 500. В България има и залежи на така рядко срещаните лиманна, торфена и минерална кал, които благоприятстват и подпомагат за лечението на болести на опорно-двигателния апарат, нервната система, кожни и гинекологични заболявания, стомашно-чревни и обменни заболявания, проблеми със ставите и пр.

Въпреки многото положителни качества, минералните води са противопоказни при някои заболявания като например Базедова болест,  температурни състояния, туберкулоза, злокачествени новообразувания и др. в случай, че страдате от някакво заболяване е необходимо да се консултирате с вашия лекуващ лекар и да потърсите съвет какъв вид минерална или изворна вода да предпочетете и какъв режим на приемане да спазвате.