Минерална вода

Всичко за водата и защо трябва да пием минерална вода за да сме здрави.
тел. за поръчки - 088 880 44 97

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

Изворната вода

Изворната вода е една от най-разпространените разновидности на минералната вода, която намира широко приложение, както на пазара за напитки, така и при съставянето на ежедневната диета на хората. Съставът на изворната вода е разнообразена, като в най общи линии това са минерали, които се разтварят във водата, докато тя се движи през подземните скали. Това може да придаде на водата вкус и дори въглероден двуокис, в зависимост от естеството на земята, през която преминава.

Всъщност изворната вода често се бутилира и продава като минерална, въпреки че терминът е често обект на заблуждаваща реклама. Изворите, които съдържат значителни количества минерали, понякога се наричат ​​"минерални извори". Съществуват и извори, които съдържат големи количества разтворени натриеви соли. Техният състав е от главно натриев карбонат, а такива извори се наричат ​​"извори на газирана вода". Много курорти са се развили около минералните извори и са създадени много центрове, известни като спа градове.

Водата, която се добива от изворите обикновено е чиста. Въпреки това някои извори могат да бъдат оцветени от минералите, които се разтварят във вода. Съдържанието на желязо и танин често се води до оцветяването на изворите в оранжево.

Изворната вода е особено подходяща и препоръчвана при определянето на хранителния режим на подрастващите. Водата, добивана от извори е чиста и не е необходима допълнителна минерализация. Изворната вода се препоръчва особено много за хора, които имат проблеми с бъбреците.

Добивът на изворна вода е особено разпространен в нашата страна, предвид съставът на изворите на територията на България. Около 2/3 от тях са слабо минерализирани, което съответно води до по-малко количество на соли във водата. Слабо минерализираната вода се използва предимно за лечебни и профилактични цели.

Като цяло изворните води са особено популярни в Централна и Западна Европа. Делът на изворната вода в страните от тези райони е почти наполовина от цялостната продукция на минерална вода