Минерална вода

Всичко за водата и защо трябва да пием минерална вода за да сме здрави.
тел. за поръчки - 0877 563 193, 0888 804 497

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

Минерална вода за един по-добър живот

В последните десетилетия хората преоткриха лечебните и профилактични свойства на минералната вода. Минералната вода е била обект на интерес още в древните времена. Известно е, че още древните народи са я използвали заради нейните лечебни свойства.

Не е случайно, че именно край минерални извори са били създавани първите поселища на древните племена. Днес минералната вода е символ на един по-здравословен и отговорен начин на живот. В нашата страна са открити повече от 700 минерални извори, което я прави притегателен център за различните видове туризъм, като един от най-бързо развиващите се е спа туризмът.

Неслучайно Велинград е титулуван, като спа столицата на Балканите, като в региона има изобилие на минерални извори, които са особено подходящи за профилактика на различни видове опорно-двигателни и кожни неблагоразположения. Освен Велинград, като един от старите и особено популярни центрове за добив на минерална вода е Хисар. Градът е бил известен със своето водно богатство още по времето на Римската империя.

Други центрове, които имат своето значимо място в добива на минерална вода са София, Ракитово, Банкя, Девин и др. В днешните времена на стрес и напрегнат начин на живот именно спа туризмът и съпътстващите го процедури са особено популярни, както сред българите, така и сред много чуждестранни гости на България.

Минералната вода, освен здравословни има и профилактични и разкрасяващи функции. Известно е, че консумацията на минерална вода може да намали холестерола, както и да подейства благоприятно върху кожата на човека. Минералната вода, особено изворната, са особено подходящи за консумация от малки деца и подрастващи. Изворната вода не е подложена на допълнителна минерализация, което от своя страна не вреди на консумиращите я.

След като в последните години се забелязва влошаване на качеството на питейната вода, един от изходите е именно консумирането на минерална вода. Древните са я наричали „божи дар” и са я смятали за свещена.