Минерална вода

Всичко за водата и защо трябва да пием минерална вода за да сме здрави.
тел. за поръчки - 088 880 44 97

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

Минерална вода срещу болестта на Алцхаймер

Болестта на Алцхаймер е един от най-големите проблеми пред съвременната медицина. Ефективно лекарство за нея все още не е открито. Съществуват много опити, които доказват, че именно минералната вода може да обърне напълно процесите в организма, водещи до развитието на болестта.

Болестта на Алцхаймер е резултат от натрупването на алуминий в организма. В последните години усилено започна да се говори за минералната вода, като ефективен начин за предотвратяване на условията, водещи до подобно заболяване.

На пациентите, участвали в ново проучване са изпивали по литър минерална вода всеки ден в продължение на 13 седмици. В крайна сметка по-голяма част от тях не показват допълнителни признаци на когнитивен упадък. Кат при един от пациентите нивото на алуминий в организма е спаднало със 70 %.

Професор Кристофър Ексли, който преподава в университета Кийл университет и ръководи изследването, заяви, че "изненадващите" резултати дават надежда за една по ефективна борба с тежкото заболяване.

Изследванията, направени на пациентите по време на опита са отчели огромно намаляване на нивата алуминий в техния организъм - от 50 до 60 и 70 %.

Участниците са оценени с помощта на ADAS-Cog (когнитивна скала за оценка на болестта на Алцхаймер) - метод, който е съставен от 11 части.

Тестовете включват тестови въпроси и задачи, на които хора с влошени функции трудно могат да отговорят. След 13-та седмица на опита когнитивната функция на осем от 15 страдащи от Алцхаймер не се е влошила, като дори при три пациента е забелязано подобрение.

Професор Ексли добавя, че ще бъдат направени допълнителни проучвания, които имат за цел да потвърдят получените резултати. Участниците в опита са болни от Алцхаймер или техни близки, които са предразположени към това заболяване. Според изследователите по-добре е да се пие вода за по-кратък период от време -  в рамките на един час, а не да се изпие цялото количество наведнъж, като по този начин най-ефективно ще се отдели алуминият от организма.