Минерална вода

Всичко за водата и защо трябва да пием минерална вода за да сме здрави.
тел. за поръчки - 0877 563 193, 0888 804 497

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

Вода - най-добрата напитка

Вода – най-чистата сила на Земното кълбо. Тя е здравословна, натурална и напитка за всяко живо същество. Водата, идваща директно от природата утолява в най-пълна степен жаждата, не съдържа калории, а това прави приема и полезен за всеки. С нея не можем да сме дебели, нито тромави. От водата няма опасност да се разболеем, защото не съдържа оцветители, консерванти и други химически елементи. Водата не натоварва излишно организма ни с вредни състави и всички тези нейни предимства ни позволяват да посягаме към бутилката много по-често и без дори да се замисляме.

Съществуват известни неща, които всеки трябва да знае за различните видове води, а те са главно в това, че не всички води в бутилка са еднакви. Водите, които най-редовно виждаме на пазара в магазина са три типа – минерална вода, изворна вода и трапезна вода. Много пъти обаче не правим разлика и често минералната вода е бъркана с трапезна.

Често пъти хората не правят разлика между трапезната вода и минералните води. В обичайни случай мислим, че щом минералните извират от някъде, то значи те са изворни и между тях няма разлики. Това твърдение не е правилно. Разликите между различните видове вода са съществени и се крият в множеството им показатели на състав и качества на водите.

Минерални води – добивът им става от дълбочина между 300 и 700 метра. Още в миналото, преди над 1000 години, процеси възпроизведени в кухините на земните пластове и в резултат от минерални скали преминават във водата. Така днес минералната вода достига до нашата трапеза силно минерализирана и с температура над 20 градуса по Целзий.

Изворни води – тези води се добиват на много по-близко разстояние от земната повърхност. Те са само на около 0 до 100 метра и температурата им достига под 20 градуса. Смятани са за по-млади води и с ниска минерализация от 80 и до 100 мг/л.

Трапезни води – тук минерализацията отново е ниска, но това се дължи предимно на третирането на тази вода с цел убиване на микробите и дезинфекция.