Минерална вода

Всичко за водата и защо трябва да пием минерална вода за да сме здрави.
тел. за поръчки - 088 880 44 97

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

Минерална вода за красота и тонус

Както повечето от нас са се убедили приемът на големи количества вода е полезен за всяка част от тялото. Минералните води още в миналото са признати с лечебните им свойства и са ползвани за профилактика и лечение на множество заболявания. Предвид всичко, за което говори медицина и науки днес, свързано в достатъчен прием на водата, нека сега насочим вниманието и към ползата на минералната вода в козметика и дерматология.

Всяка дама е забелязала, че в определени сезони от годината косата и кожата й сякаш губят красотата и свежестта си. Специалистите по козметика се уповават на факта, че в някои сезони, нуждата на организма от по-големи количества вода и правилната хидратация на тялото ни има изключителна роля.

Кога организмът изпитва изострена нужда от прием на минерална вода:

Случаите, в които тялото ни се нужда от удвоена доза минерална вода са много, но когато става дума за красотата и свежестта на кожата и косата, трябва да се вземе под внимание фактора стрес, климатичните промени, непълноценната храна и нездравословният начин на живот. Водата помага за по-лесно освобождаване на организма от токсини, като елиминира свободните радикали. За разлика от чешмяната вода, която е с голямо съдържание на хлор, минералната вода е богата на микроелементи, които подобряват структурата на косъма и спомагат възстановителните процеси в кожата.

При дълги периоди, когато кожата и косата са излагани/измивани с вода богата на хлор, трябва да се има предвид, че естественото съдържание на витамин Е е износено. Химикалът прониква дълбоко в структурата на косъма и кожата и изсушава. В тези моменти е препоръчително да се прави периодична профилактика с минерална вода. В това число се включват и ценните качества на минералните бани.

Видове води в полза за красотата

Освен минерална вода, като заместител на чешмяната могат да се ползват и изворни или трапезни води. Изворната вода също е облагородена със състава на различни микроелементи. Единствената й разлика с минералната вода е в количеството на соли и температурата, при която се добива. За изворната вода са характерни 20°С, а при минералната вода те са по-високи. Колкото по-надълбоко е добита една вода, толкова по екологична е тя.

От важно значение за красотата и свежестта на кожата и косата е минералният състав на водата. За раздразнена кожа се препоръчва измиване със слабо минерализирана вода в порядъка на 200 до 500 мг/л). Водата с повече соли и стойности до 1500 мг/л. действа благотворно на комбинираната и мазна кожа. Такава вода спомага за свиване на порите и намалява секрецията и излишният блясък по тялото.