Минерална вода

Всичко за водата и защо трябва да пием минерална вода за да сме здрави.
тел. за поръчки - 088 880 44 97

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

Диета с минерална вода

Разтоварващият режим не може да изключва напълно хранителните състави, но приемът на по-големи количества минерална вода е от изключително значение. Според специалисти и диетолози един от най-силните ефекти на разтоварващите дни е именно количествата минерални води постъпили в организма. Те спомагат, както за пречистване на организма, така и за сваляне на килограми. И тук се появяват редица въпроси като – какви количества минерална вода да приемаме, колко често и как да я разпределяме през деня; само минерална вода ли да пием по време на разтоварващите дни и др. За една част от тях потърсихме и мненията на специалисти:


 1. Една от често допусканите грешки е бъркането на жаждата с глад. Така много хора в наши дни прекаляват с приема на храна и дори преяждат, само защото жаждата остава незадоволена. Разликата между двете усещания е от изключително значение, защото само тя правилно дефинирана и отчетена може да спомогне отслабващия процес.
 2. Многообразието от диети предлага различни режими и количества за прием на минерална вода. Общото между тях е, че при всички присъстват завишените количества. И ако в протеинова, въглехидратна, плодово-зеленучков диета се изключват едни или други хранителни групи, то за водата, това правило не важи.
 3. Важно условие в прилагането на протеинова диета е да не се прекалява с количествата соли и пикантни храни. Последните две могат да доведат до обострена жажда, но със завишените нива на вредни овкусители за храни достигане до оттоци в тялото е почти неизбежен.
 4. Много от диетите включват един ден само на прием от минерална вода. Такъв режим позволява на организма да се очисти от всички натрупани вредни токсини и да се освободи от излишните килограми, с помощта на детоксикацията.
 5. Добра тактика е приемът на минерална вода преди лягане. С това, освен че се засища организмът, той се успокоява преди нощния сън.
 6. Съществува и монодиета на минерална вода, но тя не се препоръчва за хора страдащи от сърдечносъдови заболявания и проблеми с храносмилателната система. По време на подобен разтоварващ режим е позволен единствено приемът на минерална вода, с напълно изключване на алкохол и цигари от ежедневието, повече релакс сред природата и около 4 л. минерална вода.