Минерална вода

Всичко за водата и защо трябва да пием минерална вода за да сме здрави.
тел. за поръчки - 0877 563 193, 0888 804 497

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода Хисаря

  цена от 4.50лв.

 • Минерална вода Княжево

  цена от 5.20лв.

 • Минерална вода DEVIN

  цена от 6.69лв.

 • Трапезна вода Дивна

  цена от 6.99лв.

 • Минерална вода Горна Баня

  цена от 5.20лв.

От къде идва водата у нас

В България съществува изключително разнообразие от източници на вода. Тя е дар на природата и за малката ни страна никак не е труден добива, за разлика от много други държави, в които водата е кът.

Източниците на вода обаче, дори за нашата страна са с различно местоположение, а добивът й е от различни дълбочини, което определя и нейният състав. Съдържанието на йони и минерали е едно на ръка, а с тях всеки трябва да се съобрази избирайки водата за себе си.

По неписан закон в страната ни всяка бутилирана вода се приема за минерална. На пазара ни обаче съществуват не само минерални води, но и трапезни води и изворни води. В страните от САЩ и Западна Европа дори интересът към наши минерални извори е изключително голям. Именно това определя и така масовото бутилиране на води от различни райони на страната и множество фирми занимаващи се с подобна дейност.

Вземайки в предвид многообразието по състав на водите в България те се делят главно на трите типа – минерална, изворна, трапезна. Така всяка запазва своето място на трапезата ни и качествата си като лечебен и здравословен продукт.

Така например изворната вода идва от сърцевината на планини. Тя е чиста, свежа и ниско минерализирана. Освен това повечето райони, от които се добиват изворни и минерални води са красиви градове или известни балнеолечебни центрове. Наред с тези естествени техни качества бутилираните води са с високи честоти и винаги са потвърдени от компетентни органи. Зад полезните качества на много от тях застават и институти в развитите страни от Западна Европа.

В градовете и курортните региони, където се добиват минерални води и изворни води, разположението на производствени сгради е отдалечено от самите извори. Това ги прави екологично чисти, а този факт не е за пренебрегване, защото водата пряко зависи от чистота на почви и въздух.

Водите у нас се изследват от множество органи, за техните компоненти. Това прави българските минерални и планински извори уникални и подходящи за всяка възраст, а този факт определя и големият интерес на света към тях.