Минерална вода

Всичко за водата и защо трябва да пием минерална вода за да сме здрави.
тел. за поръчки - 088 880 44 97

Значение на водния ресурс върху планетата ни

Все повече се заговори за воден недостиг. Изчерпването на природния воден ресурс се нарежда сред глобалните въпроси, които засягат всяко живо същество. И именно тук много от нас биха си задали въпроса защо сега става така болна темата, а не преди 100, 200 или 1000 години. Ето и отговорите на някои от тях, на база световната криза за вода и множество изследвания, институции и инстанции занимаващи се с тази област:

Прочети още: Значение на водния ресурс върху планетата ни

Съставът на минералната вода – може ли да навреди

В масова практика се превърна купуването на минерална бутилирана вода. И това само за изминалото десетилетие. Редица са факторите, които сочат тези данни. Едни, от тя са свързани с влошените качества на питейната чешмяна вода. Не са малко и разбиранията у населението, че минералната вода има ценен и незаменим състав. В най-малка степен е групата на хора, които приемат покупката на минерална вода традиция, която стриктно спазват години наред.

Прочети още: Съставът на минералната вода – може ли да навреди

Диета с минерална вода

Разтоварващият режим не може да изключва напълно хранителните състави, но приемът на по-големи количества минерална вода е от изключително значение. Според специалисти и диетолози един от най-силните ефекти на разтоварващите дни е именно количествата минерални води постъпили в организма. Те спомагат, както за пречистване на организма, така и за сваляне на килограми. И тук се появяват редица въпроси като – какви количества минерална вода да приемаме, колко често и как да я разпределяме през деня; само минерална вода ли да пием по време на разтоварващите дни и др. За една част от тях потърсихме и мненията на специалисти:

Прочети още: Диета с минерална вода

Минерална вода за новородени и деца – полезна ли е и в какви количества

Един от често задаваните въпроси сред майките на новородени и малки деца е свързан с приема на вода. Поради така масовата употреба и консумация на минералните води, често родителя се изправя пред дилемата до колко е полезна минералната вода за малкото човече, в какви количества трябва да му се дава и как да бъде избегнат излишъка.

Прочети още: Минерална вода за новородени и деца – полезна ли е и в какви количества